Ontbijt én liefde uit een doosje van De Sjoutvotte

 

“Dat carnavalszondag dit jaar samenvalt met Valentijnsdag is voor ons de reden om wat liefde te bezorgen bij de mensen”, zegt Ted Smeets van De Sjoutvotte.

Verse broodjes
Voor dag en dauw moest Smeets naar de bakker: verse broodjes zijn natuurlijk onmisbaar in een ontbijtpakket. “We hebben ongelofelijk veel reactie gekregen op onze actie”, vertelt hij. Zo’n 85 ontbijtpakketten zijn bezorgd. “Alles moet voor tien uur afgeleverd zijn. Anders wordt het een Valentijnslunch.”

Bekijk het fimpje van L1

Bier
Verse jus, broodbeleg en zelfs een paar flesjes bier zitten in de pakketten. De vastelaovesvereniging uit Geleen-Zuid heeft er werk van gemaakt. “We hebben zo’n twintig vaste leden en we doen dit om binding te houden met de mensen. Geld verdienen we er niet aan”, aldus de vereniging.

Dansmarieke
Een garagebox van een van de leden is omgetoverd tot distributiecentrum. Vanuit hier worden de pakketten gemaakt en verstuurd naar de adressen. Ook drie dansmariekes melden zich. “We wensen de mensen een fijne Valentijnsdag en veel liefde”, zeggen dansmariekes Yare en Isa in koor.

Vastelaovesliefde
Onder de gelukkigen zijn Jaap en Linda Didden. Rond 09:30 nemen ze dankbaar hun compleet verzorgde ontbijtje in ontvangst. “We zijn dit jaar elf jaar getrouwd. Ik heb Linda tijdens carnaval ten huwelijk gevraagd”, vertelt de oud-Sjoutvotte prins Jaap.

“Dit jaar maken Vastelaovesliefdes weinig kans natuurlijk. Hopelijk komt dat volgend jaar weer allemaal goed”, zegt Smeets.