Piet Giesberts Herinneringsmedaille

Piet Giesberts herinneringsmedaille 2020 Heemkundevereniging Geleen

heemkunde

 

Voorafgaand aan het prinsenbal wordt de ‘Piet Giesberts Herinneringsmedaille’, de hoogste onderscheiding die vv de Sjoutvotte kent, uitgereikt. Elk jaar wordt een persoon, vereniging of instelling door de Sjoutvotte naar voren gehaald en in het zonnetje gezet voor verdiensten voor de Limburgse gemeenschap in het algemeen of voor de vastelaovend of Limburgse tradities in het bijzonder.

Dit seizoen zal de 49ste medaille worden uitgereikt aan de Heemkundevereniging Geleen. De heemkinde vereniging telt bijna 500 leden en organiseert diverse evenementen, rondleidingen, exposities en excursies die allen in het teken staan van de geschiedenis van Geleen. Ze houden de Geleense cultuur levend. Daarnaast hebben ze een grote collectie historische voorwerpen in hun thuisbasis aan de Groeneykerstraat. De heemkundevereniging bestaat in 2019 veertig jaar.

De Sjoutvotte zijn er trots op dat zij de Piet Giesberts Herinneringsmedaille 2020 te kunnen toekennen aan :

Heemkundevereniging Geleen

De uitreiking van de hoogste onderscheiding vond op vrijdag 31 januari 2020 in de Biesenhof. Na een toespraak door president Dave van Breukelen zal de medaille met bijbehorende oorkonde door voorzitter John Reijners worden overhandigd.