Piet Giesberts Herinneringsmedaille

Piet Giesberts herinneringsmedaille 2023 Mannenkoor Mignon

 

Zoals elk jaar wordt de ‘Piet Giesberts Herinneringsmedaille’, de hoogste onderscheiding die vv de Sjoutvotte kent, uitgereikt. Elk jaar wordt een persoon, vereniging of instelling door de Sjoutvotte naar voren gehaald en in het zonnetje gezet voor verdiensten voor de Limburgse gemeenschap in het algemeen of voor de vastelaovend of Limburgse tradities in het bijzonder

Dit seizoen zal de 51ste medaille worden uitgereikt aan Mannenkoor Mignon

Het Geleens Mannenkoor Mignon is opgericht op 1 februari 1926. Sinds de oprichting heeft Geleens Mannenkoor Mignon veel concerten gegeven en concertreizen gemaakt.
Optredens werden verzorgd in zowel concertzalen, kleinere intieme zalen en ook feesttenten. Natuurlijk zijn ook diverse missen verzorgd en de Nachtmis in het Barbara ziekenhuis te Geleen is alom bekend.
Natuurlijk zitten ze ook niet stil. Het repertoire wordt vernieuwd waarbij voor verrassende muziek is gekozen. Metallica, Rammstein en The Scorpions gaan nu samen met Simon en Garfunkel en medleys uit de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw.
Natuurlijk worden de bekende opera en musical nummers niet in de kast gelegd en ook religieuze liederen blijven ze zingen tijdens missen en speciale gelegenheden als Kerstmis.

De Sjoutvotte zijn er trots op dat zij de Piet Giesberts Herinneringsmedaille 2023 te kunnen toekennen aan :

Mannenkoor Mignon

De uitreiking van de hoogste onderscheiding vindt op vrijdag 27 januari 2023 om 20:11 uur in het Plenkhoes. Na een toespraak door president Dave van Breukelen zal de medaille met bijbehorende oorkonde door voorzitter Lex Vergouwe worden overhandigd.