Prins

Prins Guyon 1e 2024 vv de Sjoutvotte

 

Net als vorig jaar, toen voor het eerst, heeft VV de Sjoutvotte (Kluis en Geleen-Zuid) zijn hoogheden in november uitgeroepen. Daaraan zijn dit jaar twee andere unieke gebeurtenissen toegevoegd. Voor het eerst zijn de hoogheden in één gecombineerde zitting uitgeroepen én voor het eerst heeft de vereniging een jeugdprinses.

Later op de avond was het de beurt aan Guyon Claessens die werd uitgeroepen tot 62e prins, Guyon 1. Guyon is opgegroeid tegenover de voormalige Sjoutvottetempel, D’Heremiet, en is al van jongs af aan bekend met de vereniging. Hij heeft in de jeugdraad gezeten, net als zijn jongere broer, Beaudric, die jeugdprins was in 2013. Zijn zus, Celeste, was ooit dansmarieke bij de Sjouvotte en zijn neef Thijs was in 2018 grote prins. De vader van Guyon, Ronald, is bekend als zanger van Don Kiesjot. Guyon 1 zal regeren met zijn volgende lijfspreuk: Getaoge aan de Kloes, mit de Sjoutvottetempel veur mien hoes. Doa leërde ich jedere vastelaovesdeun en waor vastelaovend road, gael en heël väöl greun. Feëskes gaeve dat kèn ich waal, ‘t leefste ein mit väöl kabaal. Mèr noe sjtaek ich al mien energie in ’t Sjoutvotteriek. Dus gaas d’r op en vies hel vaege mit sjpas, plezeer en meziek.

U bent van harte welkom om de hoogheden te komen feliciteren op de receptie en om samen met hen het prinsenbal tot een mooie, onvergetelijke avond te maken!

Prinsenbal: vrijdagavond 19 januari 2024 (’t Plenkhoes, Bachstraat 2 te Geleen)

Receptie: zondagmiddag 21 januari 2024 (’t Plenkhoes, Bachstraat 2 te Geleen)